Connect with us

Actualitate

Ungaria nu dă doi bani pe condițiile din pușcării

Published

on

Ungaria refuză să mai plătească despăgubiri deținuților pentru condițiile din pușcării. Nici măcar deciziile CEDO nu intră în discuție. Decizia a fost anunțată de un oficial ungar la postul Hir TV, citat de agenția DPA.

”Statul ungar a sistat plata compensațiilor acordate delincvenților deținuți în închisori”, a anunțat Bence Tuzson, secretar de stat la cabinetul premierului Viktor Orban, transmite Agerpres. Acordarea unor astfel de compensații este decisă prin verdicte ale Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) ori ale instanțelor ungare.

Oficialul ungar a estimat la circa 12.000 numărul cazurilor de acest fel în țara sa. ”Este binecunoscut că astfel de cazuri pot fi câștigate pe bandă rulantă”, a subliniat el, adăugând că avocații și ONG-urile au reușit să-și creeze un ”model de afaceri” cu ajutorul unor asemenea dosare.

Guvernul de la Budapesta dorește să pună stop acestor practici și să inițieze o discuție cu Consiliul Europei și cu Parlamentul European, estimând că nu este normal ca infractorii condamnați să primească despăgubiri doar pe motivul condițiilor inadecvate din penitenciare.

Acesta poate fi însă un nou posibil subiect de dispută între Budapesta și Bruxelles, după criticile instituțiilor europene la adresa Ungariei privind situația statului de drept și măsurile împotriva migrației.

Copyright © 2019 AT Video Creations