Un preot din Arizona se află în atenția Vaticanului, după ce ar fi botezat greșit sute de copii

  Un preot catolic din orașul american Phoenix, Arizona, se află în atenția Vaticanului după ce ar fi botezat greșit, timp de 13 ani, sute de nou-născuți. Acesta folosea în timpul botezului formula „Te botezăm”, în loc de „Te botez”.

  Vaticanul a transmis că toate aceste botezuri nu sunt valide și că ar trebui refăcute așa cum trebuie.

  Cu toate acestea membrii pahohoiei îi iau apărarea, spunând că nu ar fi făcut acestă greșeală intenționat.

  Potrivit episcopului din Phoenix, Thomas Olmsted, problema e că nu comunitatea este cea care îl botează pe copil, ci Iisus Hristos, prin intermediul preotului, de aceea nu se folosește persoana întâia plural.

  Evelyn, o tânără mamă, și-a botezat fetița la această biserică romano-catolică din centrul orașului Phoenix. Abia un an mai târziu a aflat, împreună cu mulți alți părinți, că botezul fiicei ei nu este luat în seamă de biserică.

  „Nu cred nici pe departe că preotul a făcut intenționat așa ceva. A contribuit foarte mult la dezvoltarea comunității”, a transmis Evelyn.

  Nu se știe câte botezuri greșite au avut loc sub îndrumarea părintelui Arango. Se crede, însă, că e vorba despre câteva sute.

  Preotul a slujit în trei parohii diferite, din septembrie 2005 și până la 1 februarie, când și-a dat demisia în urma scandalului.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI