Connect with us

Actualitate

Un nou transport de vaccin împotriva COVID-19 sosește astăzi!

Published

on

A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 87.750 de doze, sosește, astăzi, în România, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, a anunțat duminică Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.


Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Cele 87.750 de noi doze de vaccin anti-COVID-19 vor fi împărțite după cum urmează: Centrul Regional de Distribuție București – 33.930 de doze Centrul Regional de Distribuție Brașov – 11.700 de doze Centrul Regional de Distribuție Cluj – 9.360 de doze Centrul Regional de Distribuție Constanța – 8.190 de doze Centrul Regional de Distribuție Craiova – 7.020 de doze Centrul Regional de Distribuție Iași – 10.530 de doze Centrul Regional de Distribuție Timișoara – 7.020 de doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, a precizat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.


În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresa se actualizează și permit continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.


Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că până ieri, 17 ianuarie, la trei săptămâni şi o zi de la debutul campaniei de vaccinare în România, 204.185 de persoane au fost vaccinate cu serul de la Pfizer.

Copyright © 2019 AT Video Creations