Connect with us

Actualitate

Un nou medicament anti-COVID a fost aprobat în Marea Britanie

Published

on

Un nou tratament dezvoltat de o companie britanică pare să fie eficient împotriva variantei Omicron a Sars-CoV-2, arată testele incipiente. Tratamentul, care se folosește în primele cinci zile de la apariția simptomelor, a fost aprobat, joi, în Marea Britanie.

Medicamentul Sotrovimab a fost clasat la sfârșitul lunii iunie, de Comisia Europeană, printre cele mai promițătoare cinci terapii împotriva Covid-19.

Se administrează în primele cinci zile de la apariția simptomelor la persoanele care au forme medii de boală, dar risc de a dezvolta forme grave de Covid-19.

Marea Britanie a decis să autorizeze tratamentul subliniind că acesta este eficient și contra noii variante Omicron.

Potrivit reprezentanților companiei producătoare, testele efectuate pe hamsteri au arătat că tratamentul cu anticorpi Sotrovimab rămâne activ și în fața noii variante a Sars-Cov-2.

Teste suplimentare vor fi efectuate în continuare, iar rezultatele vor fi cunoscute până la finalul acestui an, mai spun oficialii companiei.

În Marea Britanie, Sotrovimab este al doilea tratament împotriva Covid-19 aprobat, după Molnupiravir care a primit autorizație la începutul lunii trecute.

Copyright © 2019 AT Video Creations