Connect with us

Actualitate

Un Mig-29 bulgăresc s-a prăbușit în Marea Neagră. A fost găsită doar vesta de salvare a pilotului

Published

on

Un avion militar Mig-29 al forțelor aeriene din Bulgaria, care participa la exercițiile militare „Shabla21”, s-a prăbușit în Marea Neagră, informează Hotnews. Pilotul nu a fost găsit, transmite Novinite.

În jurul orei 10.00 a fost găsită vesta de salvare a pilotului avionului Mig-29, conform sursei citate. Marina, Forțele Aeriene, Comandamentul pentru operațiuni speciale, Poliția de Frontieră sunt în căutarea pilotului avionului militar. Ministrul apărării, Georgi Panayotov, și premierul interimar Stefan Yanev sunt în drum spre locul incidentului.

 „La operațiunea de căutare și salvare a pilotului participă toate forțele de care dispunem. Nu există semnal de la el, a dispărut brusc din radar”, a precizat ministrul apărării, Georgi Panayotov. „Există două fregate în zona accidentului, iar la bordul unei nave căutătoare de mine există un dispozitiv pentru măsurarea adâncimii și de căutare a epavei aparatului. Nu a fost încă localizată. Elicoptere de la Forțele Aeriene și ale Marinei, inclusiv o dronă, sunt implicate în căutări”, a adăugat ministrul.

Avionul Mig-29 este unul dintre ultimele aparate livrate Bulgariei din fosta URSS, în 1988-1989, iar ciclul de viață expiră în 2029-2030. Aparatele de zbor sunt bine întreținute, a dat asigurat ministrul apărării.

La acest moment nu se cunoaște dacă pilotul s-a catapultat. Ministrul a anunțat că aeronava efectua o misiune în cadrul exercițiului „Shabla 2021”, trăgând asupra unei ținte. Exercițiul militar tactic cu trageri de luptă „Shabla 21” a fost suspendat.

Copyright © 2019 AT Video Creations