Un consilier local din Sectorul 5 aruncă bomba: „Reprezentanții PSD și PNL se prefac că muncesc pentru a încasa indemnizația de consilier local”

  Alexandru Dimitriu, avocat, doctor în Drept și fost secretar de stat în Ministerului Justiției, ocupă în prezent funcția de consilier local în Sectorul 5 din partea Alianței USR PLUS. Acesta vine cu o serie de acuzații dure la adresa celorlalți aleși locali, reprezentanți PSD și PNL, despre care spune că „au convocat ședințe ale comisiilor de specialitate cu scopul de a se preface că au muncit, doar pentru a încasa indemnizația”.

  USR și-a lansat candidatul la Primăria Sectorului 5. Cine este Alexandru Dimitriu - Stirileprotv.ro

  „Oleg, ce vrei tu să te faci când o să fii mare? Când mă fac mare vreau să mă fac că lucrez”, răspunde micul viitor viceprimar al Sectorului 5.

  Visul lui s-a împlinit, iată, peste ceva ani. Reprezentanții PSD și PNL se prefac că muncesc pentru a încasa indemnizația de consilier local.

  Cu doar 3 zile rămase din luna iulie, consilierii locali PSD și PNL s-au speriat că nu își vor primi indemnizația aferentă acestei luni.

  Asta pentru că primarul interimar al Sectorului 5 nu a convocat nicio ședință ordinară în Iulie, încălcând astfel obligația sa conform art. 133 Cod administrativ.

  Așadar, au convocat ședințe ale comisiilor de specialitate cu scopul de a se preface că au muncit. Iată trei exemple:

  – convocare emisă de viceprimarul PNL, domnul Oleg Burlacu: „Bună seara, stimați colei! Vă rog să ne întrunim mâine într-o comisie de lucru, în jur de ora 13, pe probleme de urbanism. Necesitatea întrunirii comisiei este condiționată de plata indemnizației de ales local, pentru a fi completă. Vă propun prezența fizică. Cine nu poate ajunge, va fi informat de la distanță. Avem două teme de dezbătut, vă asigur că va fi interesant. Propun, dacă nu vom fi numeroși, să ținem ședința la mine în birou. Dansul și fetele/băieții le asigur eu, plus cico. Vă aștept! Oleg Burlacu”

  – Convocarea comisiei juridice de către consilierul local PNL Pop Claudia Ramona: „Convoc pt azi o ședință să avem pontaj pe această lună.”

  – Convocare comisie ecologie, de către consilierul local PSD Alexandru Lazarov: „Bună ziua! Doriți ca, din partea comisiei noastre, să întreprindem vreun demers, în raport cu executivul, sau nu numai ? Dacă da, vă rog să scrieți aici, pentru a putea întreprinde demersurile. Mulțumesc!.”

  În comisiile din care fac parte în calitate de consilier local am solicitat ca aceste ședințe să fie reconvocate pentru după 1 August pentru că, pe lângă aspectul imoral al convocării cu unicul scop de a încasa indemnizația de consilier local, o comisie trebuie convocată cu cel puțin 3 zile înainte de data ședinței (art. 141 Alin 6 din Codul administrativ)”, a transmis Dimitriu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

  Sursa foto: Arhiva Rptv; stirileprotv.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI