Un bărbat a atacat polițiștii cu satârul și o furcă. Agenții s-au salvat, fugind

  Doi agenți de poliție au fost la un pas să fie omorâţi de către un bărbat, care i-a atacat cu un satâr și o furcă. Individul este cercetat pentru conducere fără permis şi violenţă în familie, iar în momentul în care i-a fost înmânată citația, acesta a devenit violent și i-a atacat pe oamenii legii.

  Bărbatul, din localitatea gălăţeană Matca, a fost condamnat de Judecătoria Tecuci la un an şi trei luni de închisoare cu suspendarea executării pentru ultraj şi distrugere. Decizia instanţei nu este definitivă. 

  Anchetatorii au stabilit că, pe 28 mai 2020, individul a ameninţat doi agenţi de Poliţie cu un satâr şi o furcă după ce a primit o citaţie într-un dosar penal în care era cercetat. Cu o zi în urmă, bărbatul, care conduce o maşină de lux marca Audi A6, refuzase să oprească la semnalele poliţiştilor, fiind anchetat pentru conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. 

  Individul este cercetat şi într-un alt dosar pentru violenţă în familie. Când i-a văzut pe cei doi poliţişti în curtea casei sale şi a aflat pentru ce veniseră, a început să îi ameninţe cu moartea şi i-a atacat.

  „A început să manifeste un comportament antisocial, devenind violent în limbaj şi gesturi, adresând injurii precum şi ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea către lucrătorii de poliţie, folosind de mai multe ori expresia: «vă omor, vă tai capul»”, au stabilit anchetatorii după audierea martorilor care au asistat la incident.

  „A început să se manifeste din nou violent, adresând din nou ameninţări cu acte de violenţă la adresa acestora, îndreptându-se înspre o anexă a locuinţei, de unde a luat o furcă cu care a venit ameninţător înspre poliţişti, adresându-le acestora ameninţări cu moartea, folosind expresia: «bag furca în voi», «vă omor», moment în care unul dintre agenţii de poliţie împreună cu soţia inculpatului au intervenit, reuşind să îl oprească pe acesta din acţiunea violentă şi să îl deposedeze de furcă”, se menţionează în rechizitoriu.

  Ca să scape, agenții au părăsit curtea şi s-au adăpostit lângă autospeciala de Poliţie. Bărbatul a început să arunce în ei cu pietre de mari dimensiuni, avariind serios autospeciala. Ca să nu fie răniţi grav sau chiar ucişi, cei doi poliţişti s-au urcat în maşină şi au plecat rapid de la faţa locului.

  Sursa foto: Hepta

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI