Connect with us

Actualitate

Twitter ia măsuri! Ce schimbări se vor face pe platformă?

Published

on

Administratorii platformei Twitter au decis să ia măsuri în contextul scandalului legat de rasism ce a izbucnit în SUA, după moartea lui George Floyd. Astfel, se va renunța la termeni precum „sclav”, „stăpân” și „lista neagră”, care vor fi înlocuiți. Aceste cuvinte sunt folosite în limbajele de programare, de mulți ani. Această schimbare va costa zeci de milioane de dolari, prevăd cei de la Twitter.

„Stăpân” se referă la versiunea principală a codului care controlează „sclavii” sau replici. Sintagma „lista neagră” este utilizată pentru a descrie articolele care sunt refuzate automat, site-urile interzise de obicei. Divizia de inginerie de la Twitter a trimis un set de cuvinte care urmează să se îndepărteze de la a mai fi folosite în favoarea unui limbaj mai incluziv. Lista include înlocuirea termenilor „lista albă” cu „permisul” și „stăpânul / sclavul” cu „liderul / următorul”.

De asemenea, mai multe branduri internaționale își monitorizează siglele și campaniile publicitare, de teama de-a nu cădea în stereotipuri rasiale. Facebook este boicotată de mai multe nume importante, ca Adidas, Ford, Coca Cola, în cadrul campaniei „Stop Hate for Profit” (Încetează să urăști pentru profit).

Copyright © 2019 AT Video Creations