Connect with us

Actualitate

Tudose l-a umilit pe „analistul” Bogdan Chirieac

Published

on

Fostul premier Mihai Tudose nu a confirmat înscrierea în PSD după ce a demisionat din ProRomânia. Într-un interviu la DC News cu Bogdan Chirieac, el i-a dat ”analustului” o veritabilă lecție de economie.

Chirieac susținea sus și tare că Guvernul PSD a adus „creștere economică” și „a mărit prosperitatea”, spunând că nu înțelege de ce a pierdut alegerile.

Tudose l-a pus la punct pe Chirieac cu câteva explicații foarte simple.

Bogdan Chirieac: Era creștere economică, văd că aștia bagă țara în pământ.

Mihai Tudose: Domnu’ Chirieac, dacă dvs. vă duceți la bancă și vă împrumtați în fiecare zi câte 10.000 de euro, vecinii văd că aveți o creștere economică. Dar cu datoriile?

Bogdan Chirieac: Dar creșterea economică este dolofană.

Mihai Tudose: Creșterea economică, haideți să o traducem. Ambii avem 10 lei salariu. Ambii ne împrumutăm 5 lei, de la o bancă. Dvs. vă luați o mașină, un Duster, și faceți taxi, eu cu ăia 5 lei mă duc în concediu la mare.  Care dintre noi este mai eligibil pentru un nou împrumut, pentru o dobândă mai mică? Ăla cu Dusterul, cu munca, care i-a investit în ceva, care să ducă la plusvaloare, să dăm banii la bancă.

Bogdan Chirieac: Ăștia de dreapta sunt cu concediu.

Mihai Tudose: Daca au împrumutat bani într-o veselie și i-au băgat în investiții, în lucruri care nu aduceau plusvaloare este cam buba.

Bogdan Chirieac: Dar lumea de ce era nemulțumită, că și-a luat salariu, pensie, mărire, concedii, minivacanțe?

Mihai Tudose: Știți, dacă cineva vă plătește bine, dar între timp vă bate, vă jignește, vă umilește, nu prea mai apreciați banii ăia.

Bogdan Chirieac: Perfect, dar cine îi bătea, cine îi umilea, cine îi jignea?

Mihai Tudose: Unii au luat bătaie în piața mare din București. Niște spitale ca lumea n-au, niste autostrăzi nu veneau, niște legi ale justiției, un comportament arrogant…

Bogdan Chirieac: Din cauza asta credeți că s-a prăbușit PSD-ul?

Mihai Tudose: Da.

Bogdan Chirieac: În ciuda faptului că a mărit prosperitatea?

Tudose s-a enervat când Bogdan Chirieac l-a lăudat pe Răzvan Cuc.

Bogdan Chirieac: Cuc a făcut treabă.

Mihai Tudose: Nemaipomenit, a făcut treabă. Și eu am venit acum pe autostradă.

Bogdan Chirieac: A semnat, a fîcut, i-a dat afară pe constructori.

Mihai Tudose: Știu foarte bine ce este la Transporturi. Tocmai pentru că știu nu pot să vorbesc pentru că multe dintre lucrurile pe care le știm fac obiectul unor dosare penale. Eu știu mai bine ce s-a întâmplat acolo și prin intermediul corpului de control al primului-ministru. Știți că nu l-am dat afară, că nu-mi plăcea cum poartă el cravata. Când l-am dat afară…”.

Copyright © 2019 AT Video Creations