Treizeci și șapte de cetăţeni străini au fost depistați încercând să treacă frontiera ilegal

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Girișu de Criș au depistat treizeci și șapte de cetăţeni din Pakistan, India, Bangladesh, Nepal și Vietnam care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fie ascunşi într-un automarfar, fie pe jos, conform Poliției de Frontieră.

  Joi, 03.06.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Germania.

  În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 31 de cetățeni români.

  Conform sursei citate, persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului, pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, India, Bangladesh și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani. Cei în cauză au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor valabile şi  intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș, judeţul Bihor, au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șase persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Vietnam.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI