Trei minore au ajuns la spital după ce au consumat droguri la școală


  Trei eleve de 14 ani din București au ajuns la spital după ce au consumat droguri la școală. Profesorii au fost cei care au dat alarma.

  Incidentul a avut loc în centrul Capitalei, la una dintre cele mai bune școli din București. Îngrijorător este faptul că unii profesori spun că drogurile au devenit obișnuință în viața elevilor.

  Conducerea școlii spune că incidentul a avut loc chiar în interiorul unității de învățământ, în curtea școlii, însă cele trei fete care au ajuns la spital plecaseră de la ore.

  Elevele au fost duse la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Starea lor de sănătate este stabilă. În paralel, ofițerii de la crimă organizată fac anchetă. Toate dovezile indică faptul că minorele au consumat droguri, iar polițiștii vor să afle de unde le-au luat.

  Cel mai grav lucru este că tinerii încearcă pentru prima dată droguri la vârste tot mai mici. Media este de 13 ani.

  Radu Țincu – medic toxicolog:

  „Discutăm de un sistem nervos central în dezvoltare. Creierul își finalizează dezvoltarea în jurul vârstei de 20 de ani. Este clar că un cosnum pe termen lung în această perioadă va afecta capacitățile intelectuale și neuro-cognitive ale persoanei respective, putând merge până al tulburări de comportament. Dacă discutăm de un consum acut, este evident că aici, dacă aceste 3 fete și-au pierdut starea de conștiență, discutăm despre o supradoză. Din păcate, în ultimii ani, observăm o scădere a vârstei de consum. S-a ajuns chiar la școala generală sau primii ani de liceu, ceea ce duce la o agravare a acestui fenomen. Este nevoie de educație sanitară în școli.”

  Deși drogurile au devenit un fenomen în ultimii ani, parlamentarii s-au gândit la soluții abia săptămâna trecută. Deputații au depus un proiect de lege care introduce testele antidrog în școli, însă va dura luni bune până când aleșii îl vor vota.

  Sursa foto: newsar.ro



  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI