Transport gratuit cu autobuze electrice în Mangalia, de la 1 august, pentru a atrage ”mai mulţi turişti”

  Locuitorii municipiului Mangalia şi turiştii din staţiunile aferente vor putea călători gratuit, de luni, 1 august, cu autobuze electrice. Gratuitatea se oferă pe toată perioada sezonului estival și este valabilă până în decembrie 2023, potrivit unui comunicat transmis vineri de Primăria Mangalia, citat de site-ul local Constanța 100%.

  Autobuzele electrice sunt achiziţionate în cadrul unui proiect cu fonduri UE. Ele vor deservi gratuit transportul public în localitate, inclusiv în staţiunile Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun-Olimp. Conform graficului de circulație, acestea vor circula, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 6:00 și 22:00, pe un traseu din oraș și stațiuni, începând din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în Olimp, zona blocurilor C1-3, precum și pe arterele principale din toate stațiunile. Primăria Mangalia a precizat că, prin implementarea acestui proiect, Mangalia devine prima localitate din judeţul Constanţa în care se introduce transportul public ecologic, cu autobuze electrice, fără costuri din partea călătorilor.

  „Pe toată perioada sezonului estival, turiştii aflaţi în vacanţă în sudul litoralului pot circula gratuit cu transportul public, de la gară la hotel sau între staţiuni şi oraş. După anularea taxei de parcare pentru încurajarea turismului în Mangalia, iată că venim acum cu o nouă măsură menită să atragă mai mulţi turişti în această zonă a litoralului”, a explicat primarul Mangaliei, Cristian Radu. Taxa de parcare de 3 lei pe oră a fost eliminată din 14 iulie la Mangalia.

  Gratuitatea la autobuze este oferită până la finalizarea proiectului, respectiv decembrie 2023. Primarul a dat asigurări că, ulterior, va propune Consiliului Local adoptarea unei hotărâri prin care să se asigure gratuitatea transportului public şi după acea dată. Autobuzele sunt produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW, şi au o capacitate totală de 52 de locuri, dintre care 18 pe scaune.

  Autovehiculele sunt acţionate complet electric şi dotate cu echipamente şi sisteme informatice, comunicare şi informare audio-video a pasagerilor, dar şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţ

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI