Connect with us

Mobile

Traian Băsescu, despre românii blocați în Grecia: „E o poveste că vântul de 60 km/h oprește un feribot să acosteze”

Published

on

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, că cel mai probabil nu există feriboturi disponibile care să îi preia pe românii blocați de câteva zile pe insula grecească Samothraki. Fost comandat de navă, Băsescu a explicat că un vânt cu o viteză de 60km/h nu poate împiedica un feribot să acosteze, conform b1.ro

”E o poveste că vântul de 60 de kilometri pe oră oprește un feribot să acosteze. În mod cert nu au feriboturi diosponibile, e traficul mare între insule și probabil Samothraki nu e cea mai mare prioritate a companiilor de feriboturi. 

Am acostat pe tempestă cu navă de 306 metri, goală, ceea ce înseamnă că avea o suprafață uriașă în care sufla vântul. Tempestă înseamnă vânt de peste 120 km/h. 

Este clar că nu au feriboturi disponibile. Nu se pune problema că un vânt de 60 km/h oprește un feribot. Feriboturile între insulele grecești sunt nave destul de mari și puternice, deci nu au niciun motiv să nu acosteze pe un vânticel de 60 km/h”, a explicat Băsescu. 

Întrebat dacă nu era posibil să intervină Armata greacă cu două nave pentru a-i prelua pe turiști, Traian Băsescu a răspuns că se putea recurge la această soluție: ”Grecia are o flotă militară capabilă să țină echilibrul cu Turcia, e o țară cu o flotă militară extrem de puternică”. 

Sute de turiști, printre care și români, sunt blocați de două zile pe insula Samothraki. Oamenii au rămas acolo pentru că nu mai există niciun feribot care să îi ia de acolo. În plus, luni seară pe insulă a izbunit un incendiu. 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations