Connect with us

Actualitate

Trafic de migranți la graniță

Published

on

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au reținut sâmbătă 2 bărbați.

Aceștia sunt acuzați pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, fiind prinși când transportau cinci persoane de la granița cu Ucraina în Rădăuți.

Inculpații au dublă cetățenie ucraineano-română și au acționat împreună cu alți cetățeni ucraineni.

 „În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada 4 noiembrie – 27 noiembrie, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, membrii grupării au preluat, călăuzit, adăpostit, transportat şi îndrumat un număr de 24 de migranţi, cetăţeni originari din Bangladesh, India, Pakistan şi Somalia, care au pătruns în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona verde”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava şi poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi, după ce aceştia au preluat din zona graniţei de stat româno-ucrainene cinci migranţi pe care i-au transportat, mai târziu, pe raza municipiului Rădăuţi.

Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa foto: mediafax.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations