Tipuri de miniștrii. Sorin Mihai Cîmpeanu sau Eduard Novak?

  Delegația României de la CE de Canotaj a revenit în țară, luni, cu 5 medalii de aur și 3 de bronz. Sportivii au fost vizibil deranjanți de faptul că nici ministrul Sportului, Eduard Novak, nici alt oficial al Ministerului Sportului nu au binevoit să îi întâmpine la sosire.

  „Le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi”, a spus Simona Radiş, campioană europeană și la dublu vâsle, dar și cu barca de 8 plus 1. 

  Vorbim despre nepăsare sau incompetență…? Avem exemple din celelalte ministere, Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost acuzat chiar de populism pentru faptul că a așteptat la aeroport fiecare echipă care a participat la concursuri sau olimpiade internaționale.

  Cea mai recentă acțiune de acest fel a ministrului Cîmpeanu a fost marți, când au revenit în țară cei 4 participanți români la Olimpiada Internațională de Informatică, pe care acesta i-a întâmpinat încă de la coborârea din avion.

  „Felicitări, încă o dată, și la întoarcerea în țară, pentru rezultatul excepțional: 4 participanți români – 4 medalii la Olimpiada Internațională de Informatică!

  Felicitări, Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din București)! Felicitări, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București)!Felicitări, Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie)! Felicitări, Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din București)!

  Felicitări, Domnule Profesor Marius Nicoli (Colegiul Național “Frații Buzești”)!Felicitări și mulțumiri, Andrei-Costin Constantinescu (doctorand în Informatică la ETH – Zürich si fost medaliat olimpic, component al lotului României în anii 2016 și 2017)!”, a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

  Exemplele pot continua cu momentul revenirii în țară a elevilor care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022, Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie, unde România a obținut locul 3 mondial, Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Fizica, unde România a obținut locul 2 mondial, după China și înaintea SUA, Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – Medalie de Bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Rareș Polenciuc de la Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman – component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică, pe care ministrul i-a felicitat tot la coborârea din avion.

  De asemenea, lotul olimpic de informatică al țării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/#CEOI (24 – 30 iulie, Varazdin/Croația) a fost primit cu brațele deschise de ministrul Cîmpeanu pe Aeroportul Henri Coandă.

  Când punem în balanță numărul olimpicilor și numărul sportivilor de performanță, observăm că diferența este una sesizabil mai mare în rândul elevilor. Cu toate acestea, ministrul Educației a putut fi prezent de fiecare dată, iar ministrul Sportului a lipsit și singura dată când prezența sa putea aduce un strop de împlinire pentru sportivii români.

  Eduard Novak a reacționat la reproșurile aduse de sportivi și de presă, găsinf drept scuză faptul că Ministerul nu a fost invitat la eveniment. Dar oare pentru o asemea performanță nu vă puteați prezenta și neinvitat, domnule Novak? Cu siguranță organizatorii nu vă dădeau afară de la eveniment.

  „Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar și antrenorii, federația și pe toți cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanțele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice și private, și în timpul competițiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoție, mândrie și interes.

  Primirea delegației noastre la revenirea în țară a fost organizată de Federația Română de Canotaj. Federația a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial și a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în țară cu rezultate internaționale”, a scris Eduard Novak luni pe Facebook.

  Există mai multe tipuri de politicieni, implicit de oameni, noi pe care îi preferăm?

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI