Connect with us

Actualitate

TIMIȘOARA: Proprietarul firmei de dezinsecție, reținut

Published

on

Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală şi se află în arestul poliţiei. În prezent, sunt 28 de persoane internate în spital, doi copii au murit și mama unuia dintre ei.

Surse judiciare spun că s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, arată Violeta Filip într-un comunicat remis AGERPRES. 

Ministerul Sănătății a transmis că în spitalele din Timișoara sunt internați 28 dintre locatarii blocului în care doi copii şi o femeie au murit după efectuarea unei deratizări. Astfel, la Spitalul „Louis Ţurcanu” sunt internaţi 16 copii în stare stabilă. La Spitalul Municipal Timişoara se află trei adulți în stare stabilă, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” sunt internate nouă persoane, care prezintă încă simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături), deşi rezultatele analizelor sunt îmbunătăţite. Ministerul Sănătăţii a mai precizat că apa este potabilă în respectivul bloc de locuinţe.

Patronul firmei de dezinsecție care a provocat tragedia din Complexul Studențesc din Timișoara a fost reținut. El urmează să fie prezentat marți judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil au fost apoi evacuați. Câteva ore mai târziu, un al doilea imobil în care firma a făcut dezinsecție și deratizare a fost evacuat preventiv.

Procurorii susțin că s-a folosit fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare. Această substanță este un insecticid denumit ”Delicia – GASTOXIN”.

Copyright © 2019 AT Video Creations