TERIBIL: Un copil a ajuns de urgență la spital după ce o piatră funerară din marmură a căzut peste el, în timpul unei înmormântări

  Un eveniment șocant a avut loc sâmbătă, 11 iunie, într-un cimitir reformat din localitatea Beica de Jos, județul Mureș. Mai mulți copii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, lăsați nesupravegheați, au rupt 13 cruci. Minorii veniseră cu părinții pentru a participa la o înmormântare, au anunțat autoritățile.

  Copiii au început să se joace și să dărâme crucile, iar la un moment dat una dintre pietre a căzut peste un băiat în vârstă de 12 ani. A suferit răni grave, fiind transportat de urgență la Reghin, iar apoi la Târgu Mureș.

  Cel care a alertat poliția a fost chiar preotul reformat care, în timpul înmormântării, a auzit cum cad pietrele funerare.

  Comunitatea din Beica de Jos este revoltată în urma incidentului, deoarece părinții nu au avut grijă de copii. 

  „Sperăm să nu se mai întâmple asemenea lucruri. Am văzut crucea, era plină de sânge. Băiatul rănit este la spital, la Târgu Mureș”, a declarat Maria Moldovan, primarul comunei.

  Poliția a întocmit dosar penal în acest caz.

  „La data de 11 iunie, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că monumentele funerare a 13 morminte dintr-un cimitir din localitatea Beica de Jos au fost dislocate.

  În cauză, cercetările sunt continuate pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale în consecință, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Reghin”, a declarat inspector de poliție Aurica Sabău, purtător de cuvânt IPJ Mureș.

  Un incident asemănător a avut loc în luna aprilie a anului 2018, într-un cimitir din Cluj, când o cruce de piatră a căzut peste un băiat de 8 ani, după ce fusese cu mama lui la mormântul frăţiorului. Iar în 2017, un monument funerar s-a prăbuşit peste alt copil, într-un cimitir din Iaşi. Minorul venise împreună cu bunicii la cimitirul „Sfinţii Petru şi Pavel” din oraş și, în timp ce aceştia aprindeau lumânări, s-au trezit că o placă din marmură de la un mormânt vecin s-a prăvălit peste nepoțel.

  Sursa foto: observatornews.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI