Tăcerea mieilor din Senat

  După aproape trei ani de activitate în Parlament, sunt câțiva senatori care, pe lângă lipsa de reacție în dezbaterile din plen, bifează și alte două recorduri: nu au depus nicio inițiativă legislativă de la începutul mandatului și nici nu au transmis vreo interpelare sau întrebare Guvernului.

  Din 136 de senatori, 21 au luat cuvântul de mai puţin de 10 ori în plen. Din cei 21 de senatori, 14 sunt din PSD. Printre aceştia, se numără şi fostul ministru de Interne, Carmen Dan, care a luat cuvântul de patru ori.

  Activitate parlamentară

  În cazul celor care au luat cuvântul doar o singură dată, la depunerea jurământului se află doi senatori PSD, Carmen Dima şi Eugen Gioancă şi unul independent, Cătălin Iliescu.Sunt şi deputaţi care nu şi-au făcut simţită prezenţa în legislatura 2016-prezent. Printre aceştia se află Nicolae Bănicioiu,deputat de Iaşi aflat la al 4-lea mandat, care de asemenea a luat cuvântul în plen doar la depunerea jurământului.

  Carmen Harau – senator PNL

  La polul opus, Mihai Goţiu de la USR conduce detaşat topul celor care au luat cuvântul în plenul Senatului. Şi anume, de 773 de ori. Acesta este urmat de Florina Presadă tot de la USR , de Nicolae Şerban de la PSD. Cel mai activ liberal este senatorul Carmen Eleonora Hărău. Liberalul a luat cuvântul în plen de 405 ori.

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI