Connect with us

Actualitate

„Suspiciuni de corupție” la Casa de Pensii și AJOFM

Published

on

Violeta Alexandru suspicionează probleme de corupție la calculul pensiilor și a salariilor. Acum înțelegem de ce unii pensionari nu au primit pensia majorată din septembrie, iar calcularea se face în funcție de șpaga dată inspectorilor.

De multă vreme, folclorul urban vorbește că pentru a primi pensia la de zile de la depunerea dosarului, așa cum prevede legea, șpaga este de 200 de lei. Pentru a fi calculate corect pensia, șpaga este de 1.000 de lei, iar dacă se vrea o pensie mai mare dacât iese din calcul, șpaga este de 1.500 de lei. Mai mult, pentru a primi pe card pensia trec circa 4 luni, iar dacă faci cererea direct la Casa de Pensii, 2 luni.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că a descoperit probleme scandaloase la minister. „Sunt îngrijorată că infrastructura, softurile miniserului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, pentru salarii, tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale și de pensii are nenumărate probleme.

La AJOFM de exemplu există două aplicații pentru care s-au plătit milioane de euro în ultimii ani. Prima este în cercetare la organele de specialitate ale statului, cu numeroase suspiciuni. A doua aplicație este cu mult mai slabă decât prima și nu oferă toate facilitățile pentru a avea o privire corectă a sistemului de cursuri și pregătire profesională pentru cei aflați în situație vulnerabila din punct de vedere al locului de muncă.

La Casa de Pensii, informațiile sunt și aici precare. Calculul și modul de lucru s-au oprit undeva la anii 1960, sunt într-un mod de lucru profund incompatibil cu vremurile moderne”, a spus Violeta Alexandru.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations