Connect with us

Actualitate

SURSE: Ședință de urgență la Palatul Victoria

Published

on

Noua tulpină de SARS-CoV-2 descoperită în Africa, cu peste 50 de mutații, pune pe jar autoritățile din România.

Sâmbătă dimineață, la Palatul Victoria, are loc o ședință de urgență la care vor participa Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, șeful DSU, Raed Arafat și directorul INSP, Adriana Pistol, conform unor surse.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a transmis următorul mesaj:

 „Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2”.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a prezentat un grafic ce arată rata de creștere foarte mare pentru noua tulpină Omicron.

Organizația Mondială a Sănătății a atribuit vineri litera greacă Omicron unei variante de COVID-19, identificată recent în Africa de Sud.

 „Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, a spus OMS într-un comunicat publicat vineri.

Cherecheș a precizat că speră „cu disperare să nu se confirme datele inițiale” şi a prezentat pe pagina sa de socializare un grafic îngrijorător.

„Rata de creștere pentru noua tulpină Omicron este incredibilă – vedeți cu roșu. Dacă datele inițiale se confirmă – noua tulpină este de 5 (cinci) ori mai infecțioasă decât Delta – creștere cu 500% mai mare.

Sper cu disperare să nu se confirme datele inițiale. Dacă are și potențialul de a evada imunologic (nu mai suntem protejați de infecția anterioară sau vaccinuri), ajungem din nou în punctul 0”, spune Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations