Connect with us

Actualitate

SURSE | DNA verifică la Primăria Sectorului 1 tarifele Romprest din perioada 2008-2018

Published

on

285 Cladire DNA rptv.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut Primăriei Sectorului 1 să-i pună la dispoziție tarifele de salubrizare ale companiei Romprest, din 2008 până în 2018, potrivit unor surse judiciare citate de G4media. Procurorii vor să afle câți bani au fost plătiți pentru măturat manual și mecanizat, răzuit rigole, spălat și stropit carosabil.

G4media scrie că solicitarea DNA a fost făcută în urmă cu două zile, iar informațiile trebuie furnizate în copie conformă cu originalul până în data de 3 iunie 2021.

În martie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța că instituția pe care o conduce a predat procurorilor anticorupție contractul de delegare a gestiunii de salubrizare încheiat între Consiliul Local şi compania Romprest în anul 2008 și alte acte adiţionale. „Cei care au prejudiciat cetăţenii Sectorului 1 cu peste 117 milioane de lei să fie traşi la răspundere”, a scris edilul pe o rețea de socializare.

Contractul dintre Romprest si Primaria Sectorului 1 a fost semnat în 2008, în timpul mandatului fostului primar Adrian Chiliman, și are o perioadă de 25 de ani.

La începutul anului, compania Romprest a fost în centrul unui scandal între acționari și a refuzat colectarea gunoiului, după ce noua administrație a acuzat societatea că facturează servicii care n-au fost prestate în realitate.

Contractele pentru ridicarea gunoiului însumează zeci de milioane de euro anual. Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, Romprest SA a avut în 2019 o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, un profit de 29 milioane de lei și 2.600 de angajați.

Copyright © 2019 AT Video Creations