SURSE | Date preliminare: OMV nu trebuie să plătească taxa de superprofit în România | Rareș Bogdan: „Sper ca statul român să nu îngenuncheze în fața niciunei corporații”

  România a primit lovitura sub centură în momentul apariției datelor preliminare ale controlului impus de instituțiile statului asupra OMV Petrom. Conform acestora, țara noastră nu va încasa taxa de superprofit de la compania OMV.

  În acest context, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat, vineri, la un post național de televiziune, faptul că va cere explicații în cadrul ședinței PNL de luni, cât și în ședința Coaliției de guvernare, care va avea loc tot săptămâna viitoare.

  „Voi solicita calm, deloc războinic, explicații lui Virgil Popescu (nr. ministrul Energiei) și lui Adrian Câciu (nr. ministrul de Finanțe) să mă lămurească, ca cetățean român și ca om care încasează de trei ani de zile toate bâlbele și greșelile unor miniștri mai buni sau mai puțin buni, ce s-a întâmplat, pentru că mi se pare extrem de grav. (…) Nu a impus Bruxelles-ul trecerea doar a unor cinci coduri CAEN din șase”.

  Întrebat dacă trebuie să demisioneze miniștrii Finațelor și Energiei, Rareș Bogdan a spus „că va cere explicații logice și normale specialiștilor din cele două ministere de ce cea mai mare companie ajunge să nu plătească” și că va aștepta rezultatele oficiale ale anchetei.  

  „Eu aștept datele finale și sper din tot sufletul ca statul român să nu îngenuncheze în fața niciunei corporații. Timp de 33 de ani, de prea multe ori România, reprezentată de instituțiile sale sau de diverși politicieni, a îngenuncheat în fața intereselor unor corporații de tip OMV și a eludat interesele cetățeanului român. Sper ca de data asta lucrurile să se schimbe măcar după 33  de ani, că-i vârstă criptică. Deci după vârsta criptică de 33 de ani de democrație originală poate ne vine mintea la cap și înțelegem că suntem o națiune puternică în Europa și că trebuie să ne afirmăm puterea”, a mai afirmat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

  Sursa foto: stirileprotv.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI