Connect with us

Actualitate

SURPRIZĂ MAJORĂ în urma unui sondaj realizat de Avangarde! Află cine vor fi noii președinți ai PNL și USR-PLUS

Published

on

026 Sondaj Avangarde alegeri PNL si USR PLUS rptv.ro

Este fierbere mare în principalele două partide aflate la guvernare, ambele în plin proces de pregătire a alegerilor interne, pentru desemnarea conducerilor. Un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde în luna mai arată că voturile de la congres ar putea da peste cap toate estimările actuale, în cazul ambelor formațiuni politice.

Astfel, potrivit datelor centralizate, 40% dintre cei care votează PNL l-au indicat pe Ludovic Orban drept cel mai potrivit pentru a conduce partidul. Pe locul al doilea s-a clasat fostul prim-ministru Emil Boc, cu 28 de procente, și actualul premier, Florin Cîțu, cu 17%. Ei sunt urmați de Rareș Bogdan, care a obținut doar 12%.

Barometru Avangarde, mai 2021

Recent, Emil Boc și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu. În barometrul Avangarde, cei doi liberali au strâns împreună 45% din preferințele respondenților. Astfel, dacă actualul prim-ministru ar primi acestă susținere, l-ar depăși cu 5 procente pe președintele PNL, Ludovic Orban.

La alegerile interne din USR PLUS, lucrurile par mai simple, potrivit barometrului realizat de Avangarde. Dan Barna se bucură de o încredere dublă, în rândul susținătorilor formațiunii, față de colegul de alianță, Dacian Cioloș. Astfel, 53% dintre respondenți l-au indicat pe Barna drept cel mai potrivit să fie președintele USR PLUS. Fostul premier a obținut doar 25 de procente, în sondajul Avangarde. La opțiunile de răspuns privind conducerea USR PLUS a fost adăugat și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a fost indicat de 9% dintre respondenți.

Barometru Avangarde, mai 2021

Barometrul opriniei publice a fost realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde în perioada 20 – 30.05.2021, prin metoda CATI, interviuri telefonice. Eșantionul a fost de 915 subiecți, populație adultă neinstituționalizată. Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

Foto: colaj Florin Cîțu, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș

Copyright © 2019 AT Video Creations