Superstiții și tradiții de anul nou

  Printre superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an se mai numără dansul în aer liber pentru sănătate şi noroc şi umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper. O altă superstiție, spune că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an plin de noroc și iubire .

  Se spune că în noaptea dintre ani și pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiția spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste. Cine este manierat și politicos de Anul Nou așa va fi tot timpul. De aceea, se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate discuțiile în contractoriu, precum și povestirile despre morți sau fantome. Se spune că acestea ar atrage ghinionul. Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa. 

  La cumpăna dintre an, americanii obișnuiesc să lase toate ușile și ferestrele deschise pentru ca anul vechi să plece și să facă loc celui nou. De asemenea, se spune că nu e bine ca noul an să te prindă cu paharele, farfuriile și buzunarele goale. Motivul: toate acestea sunt semne ale unui an sărac. De aceea, e bine ca la miezul nopții pe masă fie pahare și farfurii, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Cu toate că puțini agreează această idee, se spune că aceia care lucrează în prima zi a Noului an au mai multe șanse de a avansa în carieră în perioada următoare. În schimb, dacă demarați un proiect de amploare în acea zi, acest lucru este considerat, în mod paradoxal, curat ghinion. Pentru a nu avea datorii în anul ce vine, încercați să le plătiți pe toate până la miezul nopții. 

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI