Connect with us

Actualitate

STUDIU: Medicamentele care BLOCHEAZĂ infectarea cu COVID-19

Published

on

Cercetătorii de la Școala Politehnică Federală din Lausanne (EPFL), Elveția, au descoperit o metodă pentru a preveni coronavirusul SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19, să infecteze alte celule. Acest fapt ar putea reprezenta soluția în cadrul viitoarelor tratamente contra acestei boli, informează EFE luni.

Specialiștii au descoperit modul în care anumite enzime transformă acizii grași în una dintre cele mai importante componente ale coronavirusului, proteina ”spike”, ce formează membrana cu aspect țepos, esențială în procesul de infectare a altor celule.

Astfel, medicamentele capabile să modifice acizii grași ”previn în mod eficient SARS-CoV-2 să infecteze alte celule”, a precizat EPFL într-un comunicat. Această descoperire poate fi aplicată și împotriva altor virusuri, cum ar fi cel al gripei sau al herpesului.

Studiul a fost publicat în jurnalul specializat Developmental Cell și explică faptul că transformarea acizilor grași este cunoscută în termeni specializați drept S-acilare și este realizată de anumite enzime numite zDHHC-acetiltransferaze.

Aceste enzime adaugă acizi grași proteinelor și aminoacizilor pentru a-și optimiza funcțiile, inclusiv, în cazul virusurilor, capacitatea lor de a infecta celulele vecine.

Copyright © 2019 AT Video Creations