Connect with us

Actualitate

Studenţii Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Bucureşti au de acum bibliotecă virtuală

Published

on

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi-a lansat biblioteca virtuală. Studenţii au de acum acces la bibliografia de examen în format digital. Ei se pot conecta cu ajutorul unui cont de utilizator şi al unui permis eliberat de Biblioteca Centrală Universitară.

,,Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învăţământului universitar. Actuala criză trebuie privită şi ca o oportunitate de reducere a birocraţiei în facultate, în contextul pandemiei, când activitatea de predare şi evaluare a trecut în online. Înscrierea la examenele de admitere şi de finalizare a studiilor se realizează fără cozi şi fără dosare cu şină, am eliminat ştampila din dosarul de practică profesională a studenţilor, iar acum, profesorii şi studenţii FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital. Salut efortul colegilor IT ai Universităţii din Bucureşti! Mulţumesc Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I” şi bibliotecarelor facultăţii pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambiţios. Studenţii FJSC au acces de la distanţă la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnalişti şi specialişti în comunicare”, a spus decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, conf. univ. dr. Antonio Momoc.

„Considerăm că această inițiativă vine într-un moment salutar și suntem convinși că acest demers va completa fericit proiectele de digitalizare derulate de Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I”, a precizat şi directorul general al B.C.U., conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi.

În primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, care au efectuat mai mult de 1.650 de vizite pe site.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations