Connect with us

Actualitate

VIDEO – Strada Drăganului din Sectorul 5 al Capitalei, aflată în administrarea PMB, scapă de noroaie după 30 de ani

Published

on

086 Strada Draganului, pietris, Facebook Piedone rptv.ro

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat marți că locuitorii de pe strada Drăganului nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze prin noroaie, la fiecare ploaie. Mai exact, după 30 de ani în care nu s-a întâmplat nimic pentru aceste gospodării, oamenii au văzut primul pas spre normalitate: muncitori și utilaje, care au turnat pietriș.

Strada Drăganului din Sectorul 5 este în administrarea Primăriei Municipiului București, prin Administrația Străzilor. Primarul Cristian Popescu Piedone le-a transmis locuitorilor că a cerut PMB să treacă la Primăria Sectorului 5, pentru a putea să o reabiliteze. Până la un răspuns favorabil, edilul a apelat la un om de afaceri din Bragadiru, care a donat materiale și a împrumutat utilaje, pentru a face primul pas pentru ieșirea din noroaie. Au fost turnate straturi de pietriș, pentru ca oamenii să poată circula decent până când strada va trece în administrarea Primăriei Sectorului 5 și va putea fi asfaltată.

„Până la sfârșitul verii, aceste străzi vor (…) deveni realitate, pentru că vom introduce și canalizare, vom și asfalta”, le-a spus Piedone oamenilor din zonă.

Strada Drăganului este o arteră importantă, fiind o rută ocolitoare a traficului de pe Șoseaua Alexandriei. Este un drum de interes atât pentru locuitorii din Sectorul 5, cât și pentru cei din Bragadiru.

„Mi-am lansat candidatura la Primăria Sectorului 5 chiar pe strada Drăganului. Atunci am văzut cum copiii din această zonă sunt nevoiți să meargă la școală și să se joace prin noroaiele ignoranței fostelor administrații. Am făcut atunci un legământ cu mine însumi că trebuie să rezolv cât mai urgent această situație de netolerat.
În ciuda impedimentelor de natură juridică, iată că astăzi, prin această acțiune de voluntariat, rezultată din colaborarea cu oamenii de bine din orașul Bragadiru, reușim să redăm cetățenilor de pe strada Drăganului un strop de normalitate, după mai bine de 30 de ani de nepăsare din partea autorităților.
Antreprenorul Gabriel Lupulescu a donat 10 camioane de pietriș pentru demararea lucrărilor. De asemenea, Gabriel Lupulescu, care este și candidat la Primăria orașului Bragadiru, a pus la dispoziție, gratuit, utilajele și forța de muncă necesare. Noi, cei aleși, suntem datori în primul rând față de cetățeni, indiferent de culoarea politică a partidului din care facem parte.”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Copyright © 2019 AT Video Creations