Stilul de viață sănătos? Echilibru între Minte, Trup și Suflet

Stilul de viață sănătos? Echilibru între Minte, Trup și Suflet

de admin
0 comment

     Pornim împreuna într-o Aventură în care vom încerca să descifrăm ce însemnă să fii cu adevărat sănătos, să ai un stil de viață sănătos și să vorbim nu numai despre sănătate, ci dimpotrivă- despre Mașinăria Umană, cea mai performantă mașinărie existentă pe acestă planetă. Trăim în secolul vitezei când tehnologia se află practic ‘’în vârful degetului’’ nostru, dar asta se pare că nu ne ajută foarte mult deoarece nivelul de sănătate și de trai la nivel de invid, de societate, este unul precar și în declin. Omul este o mașinărie care nu are piese de schimb. Trăiește doar odată iar Viața are totul, doar că într-o altă ordine. Terapia și stilul de viață sănătos trebuie să includă ecuația minte, trup și suflet iar cheia succesului o reprezintă prevenția și întreținerea mașinăriei proprii, cât și înțelegerea modului cum trebuie implementată această ecuație în viața fiecăruia,pentru a da roade.

         Prevenția, concept popular în țările dezvoltate, este necesară șipentru scăderea costurilor în sistemele de sănătate dar și pentru creșterea stării de bine a populației. Primul și cel mai important aspect pentru implementarea unui stil de viață sănătos este mentalul. Lucrul cu creierul și terapia motivațională ne asigură comunicarea cu sufletul și trupul. Elementul cheie este menținerea energiei la un nivel optim, astfel încât mentalul să fie permanent activat și regenerarea celulelor să se producă constant pentru buna funcționare a creierului și a organismului. 

     Terapia motivaționalăne determină să fim permanent conectați, să nu renunțăm la a ne descoperi capacitățile maxime, ne ajută să înfruntăm temerile, să devenim mai motivați, să trecem mai ușor peste etapele vieții. Mentalul reprezintă cheia succesului, deoarece perseverența și continuitatea activității mentale te fac mai puternic și îți oferă o altă viziune asupra vieții. Odată ce dorința de a ne schimba stilul de viață a prins rădăcini, primul pas este ca și făcut. Apoi trebuie să conștientizăm că este necesar să alocăm timp pentru noi, pentru alimentație, mișcare, repaus activ și pasiv, odihnă și refacere.

         Echilibrul alimentarînseamă: învățarea modului de alegere a alimentelor sănătoase, înlăturarea celor

Nocive, prepararea și combinarea alimentelor în funcție de necesități, alegerea echilibrului nutrițional

astfel încât să nu creeze dependent, excluderea dietelor, alimentarea permanent cu nutrienți din

toate categoriile astfel încât corpul să nu sufere pierderi de energie; hidratare optimă, depistarea și interpretarea

nevoilor organismului, evitarea înfometării și a șocurilor metabolice, adaptarea echilibrului nutritional ținând cont de aportul de arderi etc. Stilul de viață include anumite norme și valori, ca modele directe ale comportamentului fizic, social și mental ale unui individ, care variază odată cu vârsta, sexul și mediul cultural. Sedentarismul și activitatea fizicăreprezintă factorii esențiali ai stilului de viață. Comportamentul alimentar, orarul meselor, orele de odihnă cât și aportul alimentar în cadrul meselor festive reflectă, împreună cu tipul de activitate fizică, nivelul de educație al populației. Inamicul numărul unu al umanității estesedentarismul, această concluzie având la bază patologia specifică: bolile coronariene, hipertensiunea, accidentele vasculare cerebrale, osteoporoza la vârste din ce in ce mai mici, obezitatea, diabetul zaharat și patologia articulară determinată de excesul ponderal.Activitatea fizicăînsă trebuie adaptată fiecărei mașinării în parte deoarece doar o primă etapă este benefică tuturor, apoi trebuie individualizată. Alegerea activității fizice trebuie făcută cu/de un specialist, în conformitate cu dotările de fabricație ale fiecarei mașinării în parte (adică conform tipologiei organismului uman deținut de fiecare individ). Un mod de viață sănătos nu presupune eliminarea ,,plăcerilor”, ci o viață mai ordonată, o evaluare mai exactă a lucrurilor care ne definesc, stabilirea priorităților, implementarea ecuației minte – trup- suflet și eliminarea exceselor. Foarte importante sunt activitățile recreative, ce țin de descărcarea psihicului de stress, care îmbunătățesc nivelul energetic și asigură regenerarea barierelor imunitare în lupta cu radicalii liberi. Dar despre radicali (liberi sau nu), diete, vedete, detoxifiere, flori, rețete și alte lucruri la modă… vom vorbi în rubricile viitoare.

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV