Connect with us

Actualitate

Statul american Texas a aprobat portul armei de foc în public FĂRĂ PERMIS

Published

on

Guvernatorul republican al Texasului a promulgat miercuri o lege care permite texanilor să poarte armă de foc în public. Regula se aplică și celor care nu dețin permis de port-armă. Este cea mai recentă măsură dintr-o serie de decizii care extind drepturile în privinţa armelor de foc în statele conservatoare din SUA, relatează AFP, citată de Agerpres.

Legea, adoptată în mai de Senatul şi Camera Reprezentanţilor din Texas, dominate de republicani, permite oricărei persoane de cel puţin 21 de ani să deţină o armă de foc în public fără permis, dacă nu are o interdicţie specifică în acest sens. Legea va intra în vigoare la 1 septembrie. Conform textului de lege, constituţiile SUA şi Texasului le permit cetăţenilor să poarte o armă de foc şi, prin urmare, trebuie să existe mai puţine obstacole în această direcţie.

Guvernatorul Greg Abbott anunţase că va promulga legea dacă ea este votată de cele două camere legislative. „Este un lucru adoptat de circa alte 20 de state. Este timpul ca şi Texasul să îl adopte”, a declarat el în aprilie, la postul local de radio WBAP. Însă opozanţii, în special democraţii din Texas şi din restul ţării, au afirmat că o relaxare a regulilor privind armele de foc ar genera mai multă violenţă.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations