Connect with us

Actualitate

Stareț răpuns de coronavirus

Published

on

Starețul Mănăstirii Stânișoara, din judeţul Vâlcea, a murit răpus de coronavirus. Părintele ar fi contractat virusul în timpul unei reuniuni ce a avut loc la Mănăstirea Cozia. Acesta este ce de al doilea cleric care moare infectat cu noul coronavirus.

„Daca plec si eu nu mai sta nimeni si aici au fost multi calugari, o sa fiu raspunzator in fata lui Dumnezeu ca nu am stat aici sa ma rog pentru ei. Si am zis ca si daca mor nu mai plec de aici”, a spus Părintele Arhimandrit, Laurenţiu Popa, într-o ediţie Trinitas TV.

Părintele Arhimandrit Laurențiu Popa, în vârstă de 66 de ani, a murit la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală. Duhovnicul a fost confirmat pozitiv, în urmă cu două săptămâni.

Acesta fost adus în stare gravă la București și internat la Terapie Intensivă. Potrivit apropiaților, starețul suferea şi de cancer pulmonar.

Se pare că starețul s-ar fi infectat în timpul unei reuniuni care a avut loc la sfârșitul lunii iulie, după ce a participat la o întâlnire, la Mănăstirea Cozia, cu mai mulţi călugări.

Părintele Laurentiu Popa a fost mereu considerat purtator de grija pentru mănăstire.

Părintele Arhimandrit a slujit 36 de ani la Mănăstirea Stânișoara, din județul Vâlcea, unde a restaurat biserica și paraclisul.

El este a doua față bisericească importantă răpusă de noul coronavirus, după Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations