Connect with us

Actualitate

Starea de alertă intră în vigoare de astăzi

Published

on

În cadrul Ședinței de Guvern de luni dimineață, s-a instituit starea de alertă în conformitate cu prevederile Legii 55. Toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne trebuie să se mobilizeze la maxim pentru a ajuta la prevenirea răspândirii virusului prin respectarea legislației în vigoare.

Premierul Ludovic Orban: ”Am instituit starea de alertă în conformitate cu prevederile Legii 55, care intră în vigoare începând de astăzi. Atât timp cât este evident că acest virus generează riscuri majore pentru viaţa oamenilor, orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri trebuie sancţionat.
În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autorităţile care se află în subordinea sau în coordonarea ministerelor trebuie să fie mobilizate la maxim. Ministerul Afacerilor Interne prin poliţie, jandarmerie, poliţia de frontieră şi prin toate structurile, inclusiv prin poliţia locală, care este subordonată operaţional poliţiei naţionale, va trebui să se implice cu toate forţele pentru a asigura respectarea regulilor”.

Ludovic Orban, a declarat că România a trecut de la ”stare de alertă la stare de alertă maximă”, având în vedere că autoritățile pot emite și amenzi de astăzi. 

”Anterior ședinței de Guvern am convocat CNSU. Odată cu adoptarea HG continuăm starea de alertă, ca să am o exprimare maximă, trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă pentru că legea ne permite să aplicăm toate măsurile necesare pentru sănătatea oamenilor (…) La 19:00 am convocat toate instituțiile statului cu drept de control pentru a pune la punct un plan amănunțit pentru respectarea tuturor regulilor (…) Toate ministerele care au atribuții trebuie să emită documentele administrative pentru a stabili regulile de desfășurare a transportului public, a activității în spații comerciale, în centre de îngrijire personală, în centrele de îngrijire a persoanelor s.a. pentru a avea garanția că în fiecare loc lucrurile se petrec astfel încât să împiedicăm răspândirea virusului (…) Trebuie să îi ferim pe români de unii care se pare că nu înțeleg, o minoritate care din păcate de manifestă de multe ori agresiv și în ciuda regulilor (…) Suntem democrație dar nu suntem anarhie, democrația funcționează în temeiul respectării legii”, a declarat Ludovic Orban.

Copyright © 2019 AT Video Creations