Connect with us

Actualitate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu dotat cu un nou container

Published

on

Pacienții care mor din cauza infectării cu COVID-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu vor fi duși într-un al doilea container, aflat în curtea spitalului, lângă morgă.

Noul container a fost donat de un cetățean și este prevăzut cu o instalație de climatizare montată de o companie din industria alimentară, necesară pentru asigurarea temperaturii și condițiilor optime pentru păstrarea cadavrelor.

“La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curtea spitalului şi atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispoziţie un container, iar firma Scandia ne-a venit în ajutor şi ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a declarat directorul administrative al spitalului, Robert Fotache.

În momentul de față există două containere pentru decedații de COVID-19, însă nu există pacienți în ambele containere. Robert Fotache spune că a adus cel de-al doilea container pentru a face față dacă dacă numărul de decese din cauza coronavirusului va mai creşte.

Primul container nu are nicio instalație de asigurare a temperaturii corespunzătoare, deoarece nicio firmă nu a vrut s-o monteze, de teama infectării cu SARS-CoV-2.

Cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există şi cele mai multe paturi ATI, 12. Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Copyright © 2019 AT Video Creations