Connect with us

Mobile

Spiritul României nu poate fi confiscat

Published

on

Dintre toate mesajele primite de Ludovic Orban după investire, cel mai relevant pentru ce se va intampla de acum inainte ,mi se pare cel al lui Juncker.”Sunt convins că spiritul de la Sibiu va continua sa va inspire”.
În traducerea mea, din germana invatata la gradinita din Timișoara, ,asta suna cam asa: “După ce Iohannis ajunge președinte sa fie baiat ascultător.”Mi-am amintit cum a tratat-o părintește pe Dăncilă cand i-a dat “to do” lista pentru epoca post Dragnea.Batranelul simpatic, a fost PM al Luxemburgului din 1995 până în 2007 și sporadic ministru de finanțe.Cum poate sa fie simpatic un ministru de finanțe? Așa cum este simpatic un angajat la banca înainte sa semnezi contractul de credit.Probabil ca anul 2007,cand Luxemburg și Sibiu au fost simultan capitale culturale europene,au marcat profund memoria domnului Junker.Probabil că așa se explica ca uita,între doua dureri de spate, ca este o diferenta intre capitala culturala europeana și capitală a unui stat suveran.
Cand cineva iti pregateste o piedică ,dar vrea doar sa cazi,nu să-ți rupi picioarele, verifica intai cum reacționezi la un ghiont.Mesajul lui Juncker a fost mai puțin pentru Orban și mai mult pentru cei care ataca poziția dominantă a Germaniei în nouă formula europeană.România deși administrativ are capitala la București ,spiritul îl are Sibiu, transmite fostul official UE. Germania,(încă) motorul economic al Europei și-a securizat gazul ieftin de la ruși prin Nord Stream 2 după acceptul Danemarcei și a avut o victorie de etapa in disputa cu Franta în perspectiva Brexit . Tara lucrurilor bine făcute ne transmite prin vocea fostului șef al CE ,propulsat politic de cancelarul Merkel , ca Romania trebuie condusa in Spiritul Sibiului .Se citeste printre randuri ca Romania e luata. Pentru oficialii americani care înțeleg spiritul german.Cel care a consfințit tratatul de la Rapallo.
Pentru noi ,cei prea batrani pentru a ingenunchia in fata corectitudinii politice, spiritul României este in locurile sfinte ale neamului nostru.In sanctuarul neolitic de la Parta.La Sarmizegetusa . La Cucuteni si Horezu.La Voronet si Putna.La Celic -Dere si Enisala.In Bucegi si Ceahlau.La Rosia Montana.La Cernauti si Chisinau.Putem sa scriem o carte de istorie politic incorecta.O putem traduce in română dacă cei care trebuie sa inteleaga refuză.Avem multe defecte,precum toate națiunile pământului.Avem însă un spirit care nu trebuie mărginit la o singura locație geografică.Pentru ca domnul Ludovic Orban nu o să aibă curajul politic sa sanctioneze mesajul domnului Junker o fac eu ,o româncă, sarboaica și unguroaica educată în Timisoara multiculturala în spiritul locului binecuvantat numit ROMÂNIA.Timișoara viitoarea capitala culturala europeana in 2021 .

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations