Connect with us

Actualitate

Sorin Cîmpeanu: Universitățile au nevoie de parteneriate cu mediul economic

Published

on

Consiliul Național al Rectorilor din România (CNRR) a avut loc la Sibiu, unde Universitatea Lucian Blaga a aniversat 50 de ani de existență. Președintele CNRR, Sorin Cîmpeanu, a susținut că universităţile româneşti nu vor putea supravieţui fără parteneriate cu mediul economic.


”’Cea de-a doua direcţie este direcţia în care Universitatea Lucian Blaga excelează. (…) Este vorba de parteneriatul cu mediul economic. Am văzut, chiar înainte de această ceremonie, produsul concret al parteneriatului dintre Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi (…) Continental. Este absolut obligatoriu ca în fiecare universitate să existe un consiliu consultativ aşa cum există la Sibiu, consiliul consultativ format din reprezentanţii mediului academic şi cei ai mediului economic. Universitatea pe care o conduc eu, spre exemplu, nu are încă, dar va avea în curând, pentru că, fără acest parteneriat între universităţi şi mediul economic, universităţile româneşti nu se vor putea dezvolta, ca să nu spun ceva mai dur, că nu vor putea supravieţui”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la Consiliul Naţional al Rectorilor de la Sibiu.

Potrivit rectorului, Universitatea Lucian Blaga de la Sibiu este un exemplu în ceea ce priveşte încheierea de parteneriate cu companii.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent și el la ceremonia de vineri la Sibiu, la CNRR, a putut vedea prima maşină de curse fabricată aici, de profesorii şi studenţii ingineri, în colaborare cu una dintre companiile multinaţionale, prezentă cu o fabrică în oraş. 

Copyright © 2019 AT Video Creations