Connect with us

Actualitate

Sorin Cîmpeanu: „Tematica de examen pentru evaluarea națională și bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an”!

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată în funcție de realitatea acestui an școlar.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că materia pentru cele două examene finale va fi anunțată din timp.

„Tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată la realităţile acestui an. Iar această adaptare va fi luată în modul cel mai obiectiv şi profesionist cu putinţă şi mai cu seamă va fi anunţată din timp. Pentru că deja elevii care susţin examenele naţionale trebuie să cunoască ce vor avea ca tematică la examenele naţionale”, a spus Sorin Cîmpeanu.


Totodată, Ministrul Educației a anunțat că perioada în care elevii își pot încheia situația școlară pe primul semestru a fost prelungită.

„Am luat măsura extinderii perioadei în care elevii își pot încheia situația școlară pe primul semestru, cu până la 8 săptămâni de la revenirea în școală, am luat măsură reducerii numărului de note necesare pentru încheierea situației școlare, acesta era echivalent cu numărul de ore alocate săptămânal materiei respective”, a menționat Cîmpeanu.

Copyright © 2019 AT Video Creations