Connect with us

Actualitate

Sorin Cîmpeanu propune prezența fizică la ore spre binele elevilor

Published

on

Odată cu reintrarea Capitalei în scenariul, roșu Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat într-o intervenție scurtă la Știrile ProTV că elevii aflați în ani terminali vor putea merge la cursuri în ciuda tuturor schimbărilor epidemiologice dacă incidența cazurilor este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Totodată, Cîmpeanu speră că, în perioada organizării examenelor naționale nu vor fi localități în caratină, astfel încât elevii să poată participa la aceste evaluări. Ministrul dă asigurări că vor fi găsite soluții pentru elevii din școlile aflate în localități în carantină, dacă va fi cazul.

„Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină. (…) Pentru predictibilitate, am decis că examenele se vor ţine la datele stabilite. Pentru relevanţă, am decis că se vor ţine cu prezenţă fizică (…) am adaptat tematica de examen. Pentru zonele care ar putea să fie în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii în interesul elevilor. Este prematur şi îmi place să sper că în vară, când se vor susţine examenele naţionale, nu vom avea localităţi în carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru ProTV.

Copyright © 2019 AT Video Creations