Connect with us

Actualitate

Sorin Cîmpeanu, despre creşterea mediei pentru bursele de merit: 53% dintre elevii României, medii mai mari de 8,50

Published

on

Ministrul Educaţiei a venit cu lămuriri suplimentare cu privire la modificările în privinţa acordării burselor. Sorin Cîmpeanu a explicat că, în anul şcolar trecut, mai mult de jumătate dintre elevii din întreaga ţară au obţinut medii peste 8,50, transmite roeducatia.ro. Ministrul a precizat, la Digi 24, că nu pot fi aşa mulţi elevi de top.

„Bursa de merit a fost gândită pentru a stimula competiţia, performanţa şi învăţarea. Odată cu stabilirea unui prag arbitrar, pentru nota 8,50 este arbitrată, bursa de merit şi-a pierdut din semnificaţie deoarece la finalul anului 2020 – 2021, 53% dintre elevii României aveau medii mai mari de 8,50. Adică mai bine de jumătate.

Atunci când ai mai mult de jumătate elevi care au depăşit acest prag de 8,50, printre aceştia numărându-se şi elevi care au fost din păcate încadraţi la analfabeţi funcţional, este ilogic să consideri că în învăţământul din România avem elevi de top într-o proporţie mai mare de jumătate.“, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Copyright © 2019 AT Video Creations