Connect with us

Actualitate

Solidar Social, tratamentul comunităţii din Sectorul 6 pe timpul pandemiei. Ce se întâmplă cu proiectul dupa ce criza de Covid-19 se va fi terminat.

Published

on

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus ne supune la provocări multiple, zi de zi, în contextul în care mulţi se limitează la a spune:”Da, vreau să ajut, vreau să mă implic”, dar de multe ori ne oprim la stadiul de vorbe şi trăind vremuri în care nimic nu seamăna cu ce ştiam, Sectorul 6 a răspuns prin fapte la criza Covid-19. Aşa a luat naştere proiectul „Solidar Social”, o acțiune umanitară inițiată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în colaborare cu Chef Adrian Hădean.

După trei luni de muncă voluntară și 76.966 de porții de mâncare livrate către persoanele vulnerabile în fața coronavirusului, cadre medicale din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare, a venit timpul ca, în următoarea perioadă, campania să se concentreze pe deservirea cazurilor sociale din sectorul 6, urmărindu-se extinderea inițial în restul Bucureștiului și ulterior în țară.

Este un proiect care pentru mine reprezintă cel mai important serviciu și sprijin pe care noi, autoritatea locală, l-am oferit, în primul rând, medicilor care au stat în prima linie în toată perioada stării de urgență și în această perioadă de alertă, dar și membrilor comunității noastre. 580 de cadre medicale din prima linie, 150 persoane vârstnice singure şi nedeplasabile, 50 de copii din cartierul Giuleşti-Sârbi, precum şi 70 de carantinaţi, au putut beneficia de acest program „, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

98 de voluntari, dintre care 14 bucătari şi 18 conducători auto, dar şi 55 de donatori din domeniul retail s-au alăturat acestei cauze umanitare şi au oferit produse alimentare în valoare de peste 700.000 de lei. Cu toţii au înţeles cât de mult contează coeziunea socială în această perioadă dominată de COVID-19, dar şi impactul pandemiei asupra restaurantelor.

În aceste spații unde noi preparăm hrana, sub îndrumarea și directa implicare a lui Adi Hădean, se întâmplă lucruri minunate. Vorbele sunt de prisos pentru ceea ce au reușit să realizeze toți voluntarii care au reușit să transforme hrana într-un medicament de suflet pentru multă lume și cărora țin să le mulțumesc din suflet„, a mai adăugat edilul.

Partea frumoasă a acestei povești simple care a reușit să aducă multor oameni o rază de lumină într-o perioadă în care solidaritatea este cheia problemelor, nu se oprește aici! Chiar și după ce această pandemie va fi de domeniul trecutului, vor exista pe mai departe soluțiile cele mai potrivite pentru hrănirea gratuită a populației în situații de criză. Primarul Gabriel Mutu promite comunității Sectorului 6 că astfel de programe vor reuși să îi bucure pe locuitori în fiecare zi.

Copyright © 2019 AT Video Creations