ȘOC Președintele Nicolae Ciucă lămurește: PNL va avea propriul candidat la prezidentiale

ȘOC Președintele Nicolae Ciucă lămurește: PNL va avea propriul candidat la prezidentiale

de Valentina V
0 comment
ȘOC Președintele Nicolae Ciucă lămurește: PNL va avea propriul candidat la prezidentiale

ȘOC Președintele Nicolae Ciucă lămurește: PNL va avea propriul candidat la prezidentiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie în care se discută variantele de comasare a alegerilor şi calendarul acestora, că nu se pune problema unor candidaţi unici ai coaliţei şi că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, pentru că este sănătos pentru democraţie.

Nicolae Ciucă : Discutăm de comasare ca o măsură prin care să putem să evităm cinci runde de alegeri în șase luni de zile. Celelalte chestiuni care afectează tot ceea ce înseamnă votul românilor nu sunt negociabile.

Jurnalist: Domnule președinte, sunt lideri ai Partidului Social Democrat, care spun că ar oferi la schimb funcția de premier și candidatura la Primăria Capitalei pentru ca PNL să susțină candidatul PSD la prezidențiale. Vi se pare ofertă echitabilă, demnă de luat în calcul?

Nicolae Ciucă : Nu.

Jurnalist: În niciun caz? Este exclus categoric?

Nicolae Ciucă : Ce anume?

Jurnalist: Să susțineți un candidat PSD dacă primiți funcția de premier?

Nicolae Ciucă : Nu mi se par absolut deloc benefice pentru tot ceea ce înseamnă un proces democratic de vot, să negociem toate aceste chestiuni ca și când ar fi așa, stabilite de dinainte.

Jurnalist: Dar pentru a merge mai departe tot împreună și după alegeri, cum ați putea face asta, dacă veți avea candidați separați?

Nicolae Ciucă: Cred că este o soluție foarte bună, pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opțiunea românilor pentru un partid sau altul.

Jurnalist: În privința comasării, domnule președinte, comasarea alegerilor parlamentare cu turul doi de la prezidențiale e o variantă pentru Partidul Național Liberal?

Nicolae Ciucă : Parlamentarele cu turul doi? Dacă asta poate fi o soluție, de ce nu? Orice, poate orice poate să diminueze numărul de runde de alegere.

Jurnalist: Care este mai legal din punctul dvs. de vedere, că ați făcut probabil niște analize, estimări. Înțeleg că sunt niște și niște probleme aici.

Nicolae Ciucă : Noi am analizat și turul unu era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal.

Jurnalist: Ce șanse sunt în momentul de față, realist vorbind, să existe comasare alegerilor parlamentare cu prezidențiale, în contextul în care PSD și în momentul de față pune aceeași condiție un candidat unic, eventual chiar din PSD, susținut de PNL?

Nicolae Ciucă: Tocmai v-am depus mai devreme.

Jurnalist: Ca principiu, ideea unui candidat unic, fără să nominalizez PSD- PNL sau candidat independent ar putea fi agreat la nivel de coaliție, urmând să fie tranșată după după alegeri europarlamentare. Poate fi asta o soluție?

Nicolae Ciucă: Așa cum v-am spus, că ați văzut că am dialogat de fiecare dată când când am avut această ocazie, înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Național și am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem și am cerut negociere pentru comasare, fără niciun fel de altă variantă care să fie asumată de către conducerea partidului. Orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului.

Jurnalist: Dacă azi la negocierile din coaliție, PSD vă propune susținerea unui candidat PSD, Marcel Ciolacu sau alte la prezidențiale, e posibil să vă întoarceți într-un BPN să luați mandat pentru asta?

Nicolae Ciucă: Nu este posibil, pentru că Partidul Național Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale. Asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos.

Sursă foto – Captură video 

VIDEO Daniel Constantin marcheză la Teleorman- Transparență față de jurnaliști și critici pentru administrația roșie a județului

Pentru mai multe stiri ne puteti gasi urmari aici

 

 

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV