Connect with us

Actualitate

Situație disperată la Spitalul Judeţean Craiova: Suntem ca pe front!

Published

on

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a declarat că unitatea pe care o conduce s-a confruntat cu o situaţie fără precedent, după ce foarte mulți pacienți cu COVID-19 au ajuns la spital în stare gravă. Acesta spune că 30 de pacienți așteaptă în Unitatea de Primiri Urgențe un loc la ATI.

”Ieri ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, nici în valul trei nu am avut o astfel de situaţie, atât de mulţi pacienţi sosiţi în stare gravă şi foarte gravă infectaţi cu SARS CoV-2”, a spus Laurenţiu Ivanovici, luni, la Antena 3.

Acesta a precizat că a redeschis Unitatea de Primiri Urgenţe, sectorul vechi, care a fost reabilitat recent. ”Am făcut recepţia lucrărilor aseară, pe întuneric, dar am reuşit să deschidem acolo sectorul şi să mutăm o parte din pacienţii în stare foarte gravă. Am reuşit în cursul dimineţii să transferăm trei pacienţi, iar doi, din păcate, au decedat”, a declarat managerul Spitalului Județean Craiova.

”Toţi aceşti pacienţi au beneficiat de îngrijiri medicale din partea personalului din Unitatea de Primiri Urgenţe, dar noi funcţionăm cu o altă secţie de Terapie Intensivă, spuneam că încă 30 de pacienţi sunt în Unitatea de Primiri Urgenţe. Avem nevoie de personal”, a adăugat Laurențiu Ivanovici.

Cel mai mare spital de Urgență din Oltenia are în secția ATI 20 de paturi pentru adulți și 2 paturi pentru copii, un total de 22 de locuri, notează Antena3. La adulți secția este deja plină, 30 de pacienți fiind în așteptare pentru a se elibera un pat la Terapie Intensivă.

Conform celei mai recente statistici, doar 10 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 sunt libere la nivel naţional, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere.

Copyright © 2019 AT Video Creations