Connect with us

Actualitate

Sindicaliștii TVR, denunțuri la Parchet

Published

on

Jurnaliștii din TVR au depus joi plângeri și denunțuri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ei acuză conducerea Societăţii Române de Televiziune – SRTV, de corupție.

MediaSind TVR anunță că în data de 17 iulie 2019, au fost depuse mai multe plângeri pentru a fi cercetate presupuse acţiuni ilegale, întreprinse de actuala conducere a SRTV şi prevăzute în legislaţia penală. Acuzațiile o vizează pe Doina Gradea, preşedintele-director general SRTV și pe unii coordonatori de departamente.  

Pe rolul Tribunalului Bucureşti există mai multe cauze privind nerespectarea de către conducerea TVR a legii privind informaţiile de interes public, printre care se află şi cea privind contractele încheiate cu diverse case de avocatură.

Plângerile mai fac referire la existenţa unui presupus abuz în serviciu în cazul cheltuielilor privind organizarea Festivalului Cerbul de aur – ediţia 2018, Festivalul George Enescu şi a altor evenimente sportive, precum şi folosirea în interes propriu a bunurilor instituţiei. Şapte membri ai Consiliului de Administraţie au reclamat Comisiilor de Cultură ale Parlamentului lipsa de transparenţă a preşedintelui – director general SRTV în cheltuirea banilor publici, existenţa unui presupus abuz în serviciu în ceea ce priveşte organizarea unor concursuri de angajări cu „dedicaţie” sau angajări suspecte a unor membri CA.

„Având în vedere gravitatea acestor fapte care afectează drepturile membrilor noştri de sindicat din cea mai mare instituţie de media din ţară, Societatea Română de Televiziune, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să soluţioneze cu celeritate aceste plângeri şi denunţuri penale pentru ca persoanele vinovate de aceste fapte să răspundă în faţa legii iar angajaţii Televiziunii Naţionale să poată să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de legalitate şi normalitate”, se mai spune în comunicat.

Copyright © 2019 AT Video Creations