Connect with us

Actualitate

Simplu, rapid, eficient. Testare gratuită anti-Covid în Sectorul 6, la începutul lunii august

Published

on

S-au scurs 5 luni de la apariția primului caz COVID-19 înregistrat pe teritoriul României, timp în care numărul de persoane infectate anunțat de autorități a atins nivelul de 45.000 de cazuri. Mai mult ca sigur această cifră este semnificativ mai mică decât cea reală având în vedere capacitatea insuficientă de testare, absența testării aleatorii, existența pacienților asimptomatici care împrăștie virusul fără a fi conștienți, și fluxul cetățenilor români de peste hotare care au tot revenit din zone ale Europei masiv afectate de COVID-19. Așa stând lucrurile, putem totuși ghici cât de cât gravitatea situației comparând condițiile din România cu cele din alte țări care și-au testat mai extensiv populația.

Pentru locuitorii Sectorului 6, lucrurile se vor schimba de azi înainte și asta pentru că primarul Gabriel Mutu a înțeles gravitatea situației generată de evoluția pandemiei de Covid-19, dar, mai cu seamă, găsește primordială siguranța și sănătatea cetățenilor. Într-o perioadă în care autoritățile se luptă în declarații senzaționale și recomandări despre cum pot fi ținute sub control îmbolnăvirile, primarul Sectorului 6 vine cu o variantă concretă la ceea ce înseamnă împiedicarea răspândirii acestui virus și s-a gândit cum să limiteze efectele negative ale pandemiei.

“Am făcut o propunere de Hotărâre de Consiliu Local prin care Primăria Sectorului 6 să acorde vouchere pentru persoanele vulnerabile, persoane singure, persoane care au boli incurabile, grave și care nu pot accesa serviciile medicale decât dacă își fac testul Covid. Credem că este obligatoriu ca Primăria Sectorului 6, Consiliul Local să susțină aceste persoane pentru că, știm foarte bine că, atunci când ești în suferință, banii pe care îi ai nu-ti ajung pentru tratamentele pe care le faci”, a declarat Gabriel Mutu.

Într-o abordare matură și constructivă, Gabriel Mutu a lăsat deoparte rafuielile politice și prin intermediul acestui proiect, aflat în dezbatere publică pe site-ul administrației punlice locale Sector 6, propune decontarea cheltuielilor, în limita a 300 lei/persoană, pentru persoanele singure sau familiile aflate în situații vulnerabile.

“Este absolut nedrept ca un om bolnav să nu poată accesa aceste servicii, doar pentru că nu are bani să-și facă acest test Covid. 300 lei înseamnă foarte mulți bani pentru un bătrân, spre exemplu, care are o pensie minimă de 700 lei. Din partea mea aveți garanția că în cadrul ședinței de pe data de 30 iulie voi susține necesitatea acestei măsuri și sunt convins că și consilierii locali, indiferent de culoarea politică, vor vota pentru această Hotărâre de Consiliu Local”, a spus primarul Sectorului 6.

Pentru decontarea testului Covid-19, locuitorii Sectorului 6 trebuie să îndeplinească câteva condiții, simple, dar imperative: să facă dovada faptului că au domiciliul legal și în fapt pe raza Sectorului 6, și să demonstreze că veniturile lunare per membru de familie ori persoană singură nu depășesc salariul minim net pe economie, respectiv 1346 lei.

“Știm foarte bine că bolile grave nu se tratează ambulatoriu, ele au nevoie de tratament de specialitate, iar acest tratament nu poate fi asigurat decât în cadrul unui spital. Pentru cei care suferă, să știți că aveți sprijin atât din partea mea, cât și în ceea ce privește serviciile sociale pe cate Primăria le asigura la nivelul Sectorului 6”, a adăugat edilul.

Gabriel Mutu promite că va face tot ce-i stă în putință pentru a finaliza demersurile la nivelul Consiliului Local, astfel încât la începutul lunii august, locuitorii Sectorului 6 să se poată testa gratuit anti-Covid și să acceseze fără probleme serviciile medicale de care au nevoie.

 

Copyright © 2019 AT Video Creations