Connect with us

Mobile

Sicilia, un colț de rai

Published

on

M-am săturat de politică. Așa că astăzi scriu despre ipotetice vacanțe. Ce îmi doresc eu dintr-o vacanță? Să învăț ceva nou, istorie, geografie, cuvinte în altă limba, să văd peisaje frumoase, să întâlnesc oameni care să mă marcheze în bine, să construiesc amintiri “însorite” pentru zilele friguroase de iarnă și să mănânc bine.

Nu știu de ce până acum nu am pus Sicilia în agenda. Probabil prejudecățile au fost de vină. Am suficientă experiență cu sărăcia acasă așa că am presupus că Sicilia săraca nu o să îmi ofere experiențe noi. S-a verificat încă odată că prejudecățile ne împiedică să evoluăm. Mea culpa.

Nu am mai întâlnit oameni atât de săritori când ceri ajutorul decât în orașele mici din America. Și aici în perioada asta plouă ca în pădurile tropicale. Apă curge peste portocalii și lămâi încărcați de roade dar chelnerii din restaurante zâmbesc și te îmbie cu bunătăți gratis când comanzi un pahar de vin.Clopotele bat într-un cântec de speranță la fiecare jumătate de oră, promițând soarele ce va să vină. Proprietarul restaurantului cochet unde am mâncat aseară, când a început să toarne cu găleată ne-a dus gratis cu mășina acasă.

Astă seară, când am urcat să mâncăm într-un sat de munte și nu am nimerit unică cârciumă, localnicul pe care l-am rugat să ne scoată din rătăcirea GPS-ului, și-a scoas mașină și ne-a condus la destiatie. De regulă când călătorești într-un loc nou te simți străin. În Sicilia mă simt mai acasă decât în orice alt loc pe unde am hoinărit. Iar mâncarea este divină. Pentru că oamenii care ii dau viață sunt oameni cu inimă mare.

Luați avionul spre Catania. Law cost. Rezervați-va un apartament cu 280 euro pentru 5 zile la Naxos Giardini Apartments. Cea mai veche așezare din Sicilia înfrățită cu Naxos, cea mai frumoasă insula din Grecia, după experiențele mele. La 3 km de Taormina. Dacă sunteți două familii sunt două apartamente la doi pași de plaja generoasă. Toni proprietarul e o bijuterie de om. Toată coasta de est a Siciliei este accesibilă pe autostrada. Mesina, Taormina, Catania, Siracusa, Noto, Etna. Prețurile sunt mai mici decât în Grecia sau Turcia.

Cultura pe pâine cum nu mănânci în toată Europa. Oamenii sfințesc locurile. Lumea este plină de bijuterii turistice pentru că este plină de oameni frumoși, care așteaptă să fie descoperiți .Avem nevoie să ne încărcăm bateriile in vacanțe. Asta nu se întâmplă in aglomerările turistice. Orașe mai mici, restaurante frecventate de localnici, drumuri in afară circuitelor agenților de turism. Descoperiți singuri comori care nu strălucesc pentru oricine. Doar pentru exploratorii adevărați.Vacanță plăcută in Sicilia plină de comori.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations