Sibian de 42 de ani, prins drogat la volanul unui microbuz

Sibian de 42 de ani, prins drogat la volanul unui microbuz

de F Raluca
0 comment
Rptv-Sibian de 42 de ani, prins drogat la volanul unui microbuz

De Ziua Națională, în jurul orei 16:00, mai mulți sibieni au semnalat prin apeluri la 112 că șoferul unui microbuz conduce haotic pe străzile din municipiul Sibiu.

Polițiștii rutieri au declanșat verificări de urgență, depistând și oprind autovehiculul în cauză pe strada Fabricii din municipiul Sibiu, a informat IPJ Sibiu.

La volan a fost identificat un sibian în vârstă de 42 de ani, a cărui testare cu aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă.

Numărul șoferilor drogați la volan s-a triplat în ultimii 4 ani, iar consecințele sunt extrem de grave: au fost 14 accidente provocate de șoferi drogați la volan, soldate cu 9 morți și rănirea gravă a 13 persoane – potrivit unui răspuns al Poliției Rutiere.

Astfel, în 2019, la nivel național, au fost constatate 728 de infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și – numai în primele 9 luni ale lui 2022 – au fost depistate 2.247 de astfel de infracțiuni, o creștere mai mare de 3 ori.

În anul 2020, au fost 740 de infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, iar în 2021 numărul lor s-a dublat și a ajuns la 1.535 de astfel de infracțiuni.

S-au produs 14 accidente rutiere grave, ce au avut ca principală cauză conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Sursa foto: Arhiva Rptv

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV