Connect with us

Actualitate

Sfidare de neam prost: Firea îi minte ordinar pe bucureșteni pentru că sunt săraci

Published

on

Primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a declarat în fața pesediștilor din București că în blocurile vechi au rămas doar cei cu „venituri mici și medii”, în timp ce „bogații” s-au mutat în „blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”. Ea a făcut declarația în contextul avariilor din sectoarele 2 și 3 din weekendul trecut.

”În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet- Termoenergetica, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați. Cei care și-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”, a declarat Firea, citată de hotnews.ro. În București, prețul gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit populație (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei este plătită de Primăria Capitalei prin subvenție. Primesc subvenție de la municipalitate toți abonații Termoenergetica (fostul Radet), indiferent de cât câștigă. Anul trecut, municipalitatea a aprobat o subvenție de aproape un miliard lei pentru RADET.

Minciuna cu picioare scurte

Este a doua iarnă în care Sectorul 2 este lăsat fără agent termic în sezonul rece. Firea invocă sabotaje, dar nu mișcă un deget să rezolve ceva.

„Ați văzut ce au făcut ieri? Ați văzut cu siguranță. Cu un cinism îngrozitor, administratorul Elcen, membru PNL Sectorul 1 a comandat o temperatură mult mai mare pentru agentul termic de la Elcen, către Termoenergetica, fostul RADET. (…) S-a livrat cu 20 de grade mai mult intenționat, nu din greșeală. (…) Au știut ce provoacă. Au știut că vor rămâne sute de locuri fără apă caldă și căldură”, a declarat Gabriela Firea. Declarațiile Gabrielei Fira sunt mincinoase. Avariile continuă și acum, iar blocurile din Sectorul 2 sunt în continuare înghețate.

Primarul Gabriela Firea a anunțat sâmbătă pe Facebook că depune plângere pentru sabotarea sistemului de termoficare deoarece angajații ELCEN ar fi efectuat în mod intenționat o avarie gravă, unde „s-a greșit cu 20 de grade mai mult”.

Acest lucru a dus la oprirea apei calde și a căldurii în Sectoarele 2 si 3, fiind afectate 300 de blocuri. Mai mult, primărița anunța că avariile au fost rezolvate, ceea ce este fals. Nici marți agentul termic nu era la parametri normali.

În replică, reprezentanții Elcen au spus că Gabriela Firea încearcă să arunce vina pe companie pentru avariile din propria curte, iar problemele din sectoarele 2 si 3 au apărut din cauza rețelei de termoficare aflate în responsabilitatea PMB și nu din cauza creșterii de temperatură: „Rețelele de conducte au nevoie de reparații urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acțiuni de imagine, târguri, festivaluri și iepurasi, ignorând cu bună știință problemele structurale. Mai mult decât atât, sistemul de termoficare din București riscă să fie compromis iremediabil, pentru că PMB nu își onorează obligațiile de plată pentru agentul termic destinat populației”.

Copyright © 2019 AT Video Creations