Connect with us

Actualitate

Servicii vamale direct de pe canapea, cu ajutorul Poștei Române

Published

on

1006 Horia Grigorescu, Posta Romana comisionariat vamal - roeducatia.ro

Restricțiile impuse în 2020, de la debutul pandemiei, au reprezentat o oportunitate pentru Poșta Română să lanseze noi servicii. Unul dintre acestea este comisionariatul vamal. Mai exact, românii care comandă produse din afara spațiului comunitar au posibilitatea să apeleze la compania poștală, care să facă în locul lor toate procedurile extrem de greoaie, și astfel să scape de stres și timp pierdut. Mai mult, produsul poate fi livrat direct acasă, tot de Poșta Română.

„Pentru 20 de lei, se împuternicește Poșta Română pentru ca aceasta să realizeze toate procedurile de vămuire pe care le presupune importul unui astfel de produs în România, te scapă de statul la cozi, de prezentat de documente la organele fiscale. Noi realizăm tot ceea ce înseamnă primirea documentelor online, facem calculul respectiv pentru fiecare client în parte astfel încât să știe ce sume are de plătit, iar clientul are la dispoziție posibilitatea de a alege modalitatea în care este livrat produsul respectiv, fie că dorește o livrare la ușă, fie că dorește să aibă o anumită lejeritate, să fie pus la dispoziție în oficiul poștal de circumscripție.”, a explicat directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu.

Potrivit acestuia, până în prezent, coletele cu valoare de până la 15 euro erau scutite de toate aceste proceduri, lucru care se schimbă nu doar în țara noastră, ci la nivel european.

„De la 1 iulie 2021, în baza directivei europene, tot ce înseamnă trimiteri extracomunitare care pătrund în spațiul european trebuie să treacă prin procedura de vămuire, de aplicare a taxelor vamale, de calculare a TVA și de plata acestora.”, a mai precizat Horia Grigorescu.

Copyright © 2019 AT Video Creations