Connect with us

Comentariul zilei

Şerban Nicolae vrea ca procurorul general al României să fie numit de Parlament

Published

on

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, la Parlament, comentând votul în cazul Laurei Codruţa Kovesi pentru Parchetul European, din comisia LIBE, că ar trebui preluat modelul european iar procurorul general al României să fie numit de Parlament, prin vot politic.  

„E o idee bună, eu cred că ar trebui să preluăm acest model, eu cred că am putea să ne gândim la o modificare legislativă, este un model corect ca procurorul general al României să fie numit de Parlament prin vot, probabil să instituim o procedură prin care ministrul Justiţiei selectează o serie de candidaţi, CSM face un triaj profesional, după care la Parlament facem audieri publice în cele două comisii juridice şi Parlamentul să voteze procurorul general al României. Cred că e o idee bună, e un model pe care putem să-l luăm în considerare, dacă merge la Parlamentul European”, a declarat Nicolae, la Parlament, întrebat despre votul din comisia LIBE.

Întrebat dacă este o palmă la adresa PSD votul în cazul lui Kovesi, Şerban Nicolae a spus: „De ce să fie o palmă, nu sunt propuşi de guverne”

Copyright © 2019 AT Video Creations