Șeful ISCIR cerea mită câte 1.000 de euro lunar subalternilor pentru nu-i demite

  Șeful Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), Viorel Părpăneață, este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi cerut câte 1.000 de euro lunar șefilor inspecțiilor teritoriale din cadrul instituției, pentru a-i menține în funcții. El a fost plasat sub control judiciar.

  „Pe data de 20 mai 2022, în cadrul unei ședințe de management organizată la un hotel din Sinaia, jud. Prahova, inculpatul Viorel Părpăneață, ar fi pretins de la fiecare dintre șefii inspecțiilor teritoriale din cadrul I.S.C.I.R. câte 1.000 de euro lunar pentru menținerea lor în funcție și ar fi lăsat totodată să se înțeleagă că, dacă inspectorii șefi nu sunt de acord cu această solicitare, vor fi demiși (revocați) și vor fi numiți alți inspectori șefi”, a transmis Direcția Națională Anticorupție (DNA).

  Ulterior, la data de 8 iunie, inculpatul Viorel Părpăneață ar fi primit de la unul dintre inspectorii șefi din teritoriu suma de 5.000 de lei.

  Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Părpăneață Viorel trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

  • să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
  • să nu exercite funcția de inspector de stat șef al I.S.C.I.R., funcție în exercitarea căreia inculpatul a săvârșit fapta.

  „Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, menționează DNA.

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI