Connect with us

Actualitate

Ședință la Guvern pe tema prețului gigacaloriei, ce decizie va lua Nicolae Ciucă

Published

on

Costul pentru încălzire, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care urmează să fie abordate, vineri, în cadrul întâlnirii de lucru anunţată la Palatul Victoria. Premierul Nicolae Ciucă va fi și el prezent la discuții, scrie gandul.ro

Potrivit Biroului de presă al Executivului și surselor din Primăria Capitalei citate de Agerpres,  la discuţii vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Luna trecută, Nicușor Dan a solicitat fostului premier Florin Cîțu extinderea limitei de îndatorare a Primăriei Municipiului Bucureşti în vederea achitării unei prime tranşe pentru preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei. În același timp, edilul a sugerat că PMB și Guvernul ar putea subvenționa două treimi din prețul gigacaloriei începând de anul viitor.

„Ne trebuie un avans de 30% din valoarea de 1,075 miliarde de lei și am discutat cu primul ministru o posibilitate de ajutor de împrumut pe care Primăria Municipiului București să-l ia astfel încât Primăria să achite această primă tranșă.”, a spus Nicușor Dan.

Copyright © 2019 AT Video Creations