Connect with us

Actualitate

Sectorul 6, pregătit să promoveze noii campioni la nataţie. Bazinul de inot de la Şcoala 311, cel mai modern din Bucureşti

Published

on

Mulţi părinţi ştiu cât este de important ca ai lor copii să practice un anumit sport. În general, părinţii sunt conştienţi de faptul că un sport contribuie nu doar la dezvoltarea sănătoasă a corpului copilului, ci şi a minţii şi îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Perfect conştientă de importanţa acestui sport şi considerând esenţiale investițiile în infrastructura sportivă pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor, Primăria Sectorului 6 a inaugurat, chiar înainte ca pandemia de coronavirus să ne schimbe rutina zilnică, bazinul de înot de la Şcoala 311, cel mai modern bazin de înot semiolimpic din București.

M-am implicat încă din primele zile ale mandatului de primar în acest proiect, pentru că am găsit aici o investiție neconformă standardelor moderne și de siguranță necesare. Prin implicare, am găsit soluții tehnice și acum am putut să oferim copiilor un loc de practicare a cursurilor de natație„, a declarat Gabriel Mutu.

Autorităţile locale vor emite vouchere de acces gratuite pentru 200 de elevi pe lună, prioritate având elevii Școlii Generale nr. 311, dar se dorește extinderea numărului de beneficiari pentru a permite accesul gratuit și elevilor din celelalte unități de învățământ de pe raza sectorului.

Toţi copiii pot beneficia de vouchere gratuite pentru accesul la cursuri de nataţie, astfel încât această investiţie să aducă un plus de valoare pentru tot ceea ce înseamnă act educaţional. În acest moment, 200 de copii beneficiază de bazinul de la Şcoala 311, însă, odată cu ieşirea din starea de alertă, intenţia noastră este să creştem numărul la peste 800 de vouchere. Pentru a beneficia de aceste vocuhere trebuie să adresaţi o cerere către administraţia Şcolii 311 sau către administraţia şcolilor din Sectorul 6„, a mai adăugat primarul Sectorului 6.

Bazinul de înot are o lungime de 25 de metri, o lăţimea de 12 metri iar sala care-l acoperă are o înălţime de peste nouă metri. Are suprafeţe vitrate care permit iluminarea naturală. Bazinul este dotat cu aer condiţionat şi încălzire proprie. Lucrările de modernizare au vizat atât arealul piscinii, cât şi vestiarele şi grupurile sanitare. Valoarea contractului a fost de aproape două milioane de euro – cu menţiunea că din aceşti bani a mai fost construită o sală de sport şi a fost renovată clădirea propriu-zisă a şcolii.

Copyright © 2019 AT Video Creations